haber
Torino'dan VirAvrupa geçti
Torino'dan VirAvrupa geçti - 26.02.2014


Alışmıştı Herne Tren İstasyonu artık bize...

Yine o ''Bordo Mavili asi çocuklar''...

Yine o maç öncesi heyecanı, o besteler...

Hollanda, Belçika ve Almanya'nın Kuzey Bölgesinden gelen Viralılar çift katlı otobüste yerlerini alıyorlar...

Frankfurt ve Mannheim'dan yolcu alıp devam ederken, büyük bir gürültü yükseliyor Stuttgart Havalimanı'nda... Otobüs doluyor... Almanya otobanında bir otobüs dolusu Trabzonsporlu... İsviçre'nin karları eriyordu ardımızdan. İtalya'nın meşhur sisi de engel olamadı. Alışmıştık artık, İtalya'ya ilk gidişimiz değildi...

Doğa sonunda pes ederek, bizleri güneşli bir havayla karşıladı Turin'de.

Emniyet ve Çevik Kuvvet de hazırlıklıydı, karşıladı bizleri. Bekletilecek alana götürdü.

Biletlerimizi temin ederken gözlerini bir an bile bizden ayırmadılar. Özel otobüsler ile bizleri stada götürmek için beklettiler. Beklerken araçlar çoğaldı, motorlar da gelince kadro tamamlandı.

Sadece helikopterler yoktu... Konvoy eşliğinde stada götürüldük. Turin sokakları bizi izlemeye başladı..

Yollar kesildi. ''Trabzon Trabzon'' diye otobüsün camlarından bağıran taraftarlar geliyordu.

Bekleniyorduk, bekleniyorduk çünkü tanınıyorduk, biliniyorduk artık.

Black Sea Tifosi, Trabzon Ultras, Supporters, şaşırabilirsiniz ama ''TIFOSI OF TRABZON'', ''VIRA ULTRAS'' diye bizi karşılayan gizli polise tebessüm etmekle yetindik.

Sıraya geçtik. Arandık. Sorun değil... Ancak aylar süren çalışmalarımız, harcamış olduğumuz emek, yapmış olduğumuz maddi ve manevi ciddi eserler UEFA engeline takıldı. Ne bir sopalı bayrak, ne bir büyük bayrak, ne de Turin deplasmanına özel hazırlanmış pankartımız o tribüne giremedi. Bütün tribünü kapsayacak olan koreografimiz dahi mavi çöp kutusunun yanına koyuldu.

Kızdık, üzüldük ama bununla birlikte daha da güçlendik! Her ne olursa olsun bu akşam o tribün konuşulacaktı. Her türlü yaklaşımımız, göstermiş olduğumuz gayret ve görüşmelerimiz ne yazık ki olumlu bir sonuç vermedi.

Davul ve megafonun yasak olduğu bizlerin bildiği bir karar, ki buna rağmen şansımızı denedik, ancak bayrak, sopa, bez ve kartonların içeriye alınmaması tamamen bir sürprizdi bizim için. Yapacak bir şey yok. Yinede tedarikliydik.

Üst ve alt katların ayrı olması ve arada ulaşımın olmaması elli kişiye yakın Viralının üst katta yer almasına sebep oldu. Şaşırtıcı bir şekilde alt bölümün tümü doluydu. Gönül ister ki HER TRABZONSPOR taraftarı her maça aynı ilgiyi göstersin. Yakında olduğu için ya da önemi yüksek olan ve bilindik bir takımla oynandığı için ilgili olmasın.

Ama çalışmalarımızla bununda üstesinden geleceğiz...

Düdük çaldı maç başladı, Turin ''Bordo Mavi Dalgayla'' tanıştı. Standart ve beklediğimiz bir şekilde tribün vardı. Sinir bozuyordu içeriye alamadıklarımız. Taraftara heyecan verecek, ayağa kaldıracak çalışmalarımız.

Rahatımız pek bozulmadı ama, dedik ya, boş gelmedik, klasik bir şekilde ''61. dakikayı'' süsleyecektik. Hani dedik ya, Avrupa bizi tanıyacak, herkes bizi bilecek, evet bunun meyvelerini alıyorduk, maç öncesi yaşananlar bizlere tam kararı vermek için yetmedi, okuyucu olarak belki sizlerde inamadınız bazı şeylere, ama 61. dakikada yaşananlar bizlere doğru yolda olduğumuzu ve neler yapabileceğimizin kanıtıydı.

Dakika 55, İtfaiye görevlileri çoğaldı ardımıza, stad görevlileri güvenlik şapkaları taktı, gizli polisler deplasman tribünü önünde yer aldı, telsizler elde, kağıt kalemler hazır bekletiliyor, kulaklıklar iyice içine bastırılıyor ve yakadaki mikrofona konuşmalar artıyor.

Önümüzdeki Kameralar artık tamamiyle bize döndü ve onlarda bizler gibi dakikanın 61 olmasını bekliyordu, belli ki bunun ne ifade ettiğini sadece bizler değil, tüm stadyum biliyordu. Gerekli hazırlıklar yapıldı, geri sayım başladı, Pains Wessexler, Cobra 7ler, Cometler, Sesliler meydanda.
Kameralar deliye dönüyor. Maç bile durdu. Sonradan baktığımızda bazı spikerlerin bu olayı güzel bir şekilde yorumlamaları, Avrupa'daki bir çok futbol ve tribün sevenlerin iyice hafızasına kazınmasına neden oldu. Görselimiz sırasında İtalyanlar şov yapıyor sananlar oldu, yok hayır... Hepsi bizleri çekiyordu, kendi taraftarları protesto halindeydi.

Skor onlardan yana, tribün bizlerden yana... Güzel bir sonuç yazmıyordu skor tabelasında...

Beklentimizden uzak bir şekilde tribünde olsak da, pes etmedik. Yine alışılagelmiş bir durum meydana geldi. Takım yanımıza gelmedi...

Yenilmiş olabilirsiniz. Kötü oynamış olabilirsiniz. Ancak bunca çileye katlanan bu taraftara bunu çok görmemeli. Bu işe son vermeliydi. Bekliyorduk. Bağırıyorduk. O takım ya buraya gelecek, ya biz içeriye gireceğiz. Kararlıydık. Takım toplantı yaptı ve duşa girdi diye bilgi aldık. O zaman antrenör gelecek ve en azından takımı temsilen birinin gelmesini söyledik, yoksa grubumuzdan bir yetkilinin sahaya inerek soyunma odasına gidip birini buraya getirmeye kararlı olduğunu belirttik. Tekrar soyunma odasına yöneldi yetkili. Ve sonunda Emre Güral başta olmak üzere Teknik Direktör Hami Mandıralı gözüktü. Tribüne geldiler. Taraftar neşelendi. Ağlayanlar oldu. Bir nevi maç sonrası taraftar ile görüşme gibiydi. Doğru olan buydu. O taraftar çağırıyorsa sizde geleceksiniz.
Grup olarak bu tutumumuzu bundan böylede göstereceğiz.

Her şey bitti ve çıktık. Kapıda bizleri bekleyen malzemelerimizi alarak otobüse bindik.

Herkes yolunu tuttu. Avusturya'nın iki otobüsü yol aldı. Fransa'dan gelen üyelerimiz de arabalara dolarak harekete geçtiler. Almanya otobüsü de aynı şekilde yola koyuldu.

Bu maç için maddi ve manevi hazırlık yapan tüm Viralılara, Trabzonspor taraftarıyla ilgilenen ve bizlerin yanında olan Komiser Murat Bey'e, bir çok taraftarımızı dernek otobüseriyle oraya getirenlere, küçük yaşta olmalarına rağmen çocuklarını Tribüne getiren büyüklere, bizlerle hareket eden ve saygı duyan herkese teşekkür ederiz.

Çalışmalarımız son sürat sürecek ve o tribünler bu grubun farkını hissetmeye devam edecek. Her defasında üzerine koyarak devam edeceğiz. Sükunetimiz tecrübemizden, istihbaratımız ve sağ duyululuğumuzdandır.

Her şeyi görüyoruz. Trabzonsporluluk kolay değildir. Egolarımıza yenik düşmeyelim.

Egolar Tribün dışında kalmalı.


Son sözümüz: CAN'T STOP VİRA!

VirAvrupa




VİRA FORUM'DA JUVE DEPLASMANI - Fotoğraf ve Videolar bu başlıkta

 


Bu haber 7336 kez okundu
Organizasyon kapsamında 100 adet yeni formayı VirAvrupa üyelerine ulaştırdık.
Takımımızın Perşembe günü Rostov'da oynayacağı play off rövanş maçına vize vb sorunlar nedeniyle deplasman yapamıyoruz.
Viravrupa geleneksel forma organizasyonu bu yıl da devam ediyor.
2014-2015 sezonunda, FIBA EuroChallenge Cup’ta mücadele edecek basketbol takımımızı VirAvrupa yalnız bırakmayacak.
Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu (ATDF) kuruluşunun ilk yılında düzenlediği dayanışma gecesini Almanya’nın Siegburg kentinde gerçekleştirdi.
VirAvrupa, takımımızın Juventus ile oynayacağı UEFA Avrupa ligi mücadelesi için Avrupa’nın bir çok noktasından Torino’ya gidiyor..
SAYFA
<<1 - 2 - 3 - 4 - 5>>