haber
96, Mayıs 5. Mehmet Dalman, Hüsnü Civelek..
96, Mayıs 5. Mehmet Dalman, Hüsnü Civelek.. - 05.05.2016

 

Mehmet Dalman Karadeniz'in cennet köşelerinden Görele'de haksızlığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa isyan olarak canını vermeyi futbol tarihinin görüp görebileceği en büyük eylem olarak gerçekleştirdiğinde tarih 5 Mayıs 1996 idi.. Mehmet daha 27 yaşındayken kendisini incir ağacına asarak Trabzonspor için gerçekten ''canını veren'' ilk adam oldu. Ardında bıraktığı notta ise "Ölümümden kimse sorumlu değildir, dünyaya yine gelsem yine Trabzonspor'lu olurdum." yazıyordu. Herhangi bir kararsızlık ya da pişmanlık emaresi yoktu notta, isyanını içine değil, kendisiyle birlikte mezara gömdü.

Daha 12 yaşındaki Hüsnü Civelek ortaokul öğrencisiydi o zaman.. Akçaabatlı Hüsnü evinde eline geçirdiği tabancayla intihar ederek acıların üzerine acı bindiriyordu.

Alınmayan dersler, temizlenemeyen pislikler, kirli sistem hayatının baharındaki Mehmet ve Hüsnü'den sonra 2011 yılında ''bizi yine şampiyon yapmayacaklar!'' sözünün ardından kalbine yenik düşen Mustafa Çelik'i de aramızdan aldı..

Mehmet Dalman, Hüsnü Civelek ve Mustafa Çelik Trabzonspor tarihine birer ''efsane'' olarak geçtiler ve dünya döndükçe isimleri her daim hatırlanacak adamlar oldular. Peki ya futbolu kirletenler? Onlar görevlerinin başında.. İsimler değişse de düzen değişmiyor, Türk Futbolu her geçen gün pislik içinde boğulmaya devam ediyor.

Bugün 5 Mayıs 2016.. 20 yıldır kanıyor yüreğimiz, hiçbir şampiyonluk bu adamları geri getirmeyecek biliyoruz ama üzerinde hırsızın kiri de olsa 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupası Trabzon'da havaya kaldırıldığında yukarıdan kupaya dokunmayı unutmayın, en çok siz hak ettiniz bu kupayı, kutlayın doya doya...

Mekanınız cennet olsun..


Bu haber 1314 kez okundu
Geliri koreografi organizasyonumuz için kullanılacak VİRA Atkılarının ilk etap ön satışını bugün itibariyle tamamladık.
Geliri koreografi organizasyonumuz için kullanılacak yeni VİRA atkısı için ön satışa başladık.
Kısa süre önce resmi kuruluş işlemlerini tamamladığımız derneğimiz için üyelik alımına başladık.
Başakşehir ile oynayacağımız müsabakada yeni yılın ilk koreografisini gerçekleştirmek için çalışmalara başladık.
Kulübümüz ne yazık ki son iki dönemdir tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Hem ekonomik hem de sportif açıdan karşı karşıya kaldığımız tablo uzun yıllar boyunca mücadele etmemizi gerektirecek bir noktaya ulaşmış durumda.
3 Temmuz 2011’de başlayan süreçte, söz konusu şike eylemleri tespit ve ispat edilmesine; UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi kararlarıyla 2011’de şike yapıldığı kesinleşmiş olmasına karşın kulübümüzün hakları teslim edilmemiş, suç cezasız bırakılmıştır.
SAYFA
<<1 - 2 - 3 - 4 - 5>>