efsaneler
efsane

ALİ KEMAL DENİZCİ
Profesyonel futbolcu olduktan sonra Kayserispor'dan gelen teklif üzerine Kayseri'ye gitmişken ''hayallerinin takımı'' Trabzonspor'dan gelen teklif üzerine apar topar memleketine dönen, 2 sezon ikinci ligde oynadıktan sonra Trabzonspor'la birlikte şampiyonluklara imza atan ''Fırtına Ali Kemal'' futbolu bıraktıktan sonra Trabzonspor'a teknik direktör olarak da hizmet etti. 1975 yılında World Soccer Dergisi tarafından Avrupa'nın futbol yıldızları arasında gösterildiğinde o sert mizacı ve ''beton gibi'' duruşuyla rakiplerine korku salmaya devam ediyordu. Ali Kemal Denizci ayrıca Trabzonspor'dan Milli Takıma giden ilk futbolcu olma özelliğine de sahiptir.

efsane

ŞENOL GÜNEŞ
Futbolculuk ve teknik direktörlük döneminde sayısız kupayı kaptanlık pazubandıyla havaya kaldırdı. Türk Futbolu'na önce kaleci, sonra teknik direktör ve futbol adamı olarak şekil verdi. 2002 yılında Dünya Kupası, 2003 yılında Konfederasyon Kupası üçüncülükleri yaşadı. 2010-2011 sezonunda da parayla yapılamayanı emeğiyle yaparak “şampiyon olan Trabzonspor‘un hocasıydı. 1 Haziran 1952'de Sotka'dan doğan ''Güneş'' futbolu ısıttı, adını önce Trabzon'un, sonra Türkiye'nin efsaneleri arasına altın harflerle yazdırdı. Mahalle arasında limon kabuklarıyla oynamayı öğrendiği ''ayak topunu'' Türkiye'ye öğretti ve öğretmeye devam edecek.

efsane

CEMİL USTA (DOZER CEMİL)
Trabzonspor'un kaptanı olarak başka bir takım kaptanının arkasında sahaya çıkmayı reddeden adam olan Dozer Cemil, dönemin efsanesi Liverpool'u Avni Aker'e gömen penaltının altına imzasını atmış, gönül verdiği takımın adını Dünya'ya ezberletmişti. Genç yaşta futbolu bırakan, Trabzonspor'un çeşitli departmanlarında da görev alan Dozer, 2003 yılında hayatını kaybetti. O'nu sahada hiç izlemeyen bile Dozer Cemil Efsanesi'ne saygı duyuyor ve formalarının arkasına gururla adını yazdırmaya devam ediyor.

efsane

AHMET SUAT ÖZYAZICI
4 Birinci Lig ve 1 İkinci Lig şampiyonlukları ile Türkiye'nin en çok şampiyonluk gören teknik direktörleri arasında yer alır. Uyguladığı sistem ve saha kenarındaki duruşu ile ''Brezilyalı'' lakabıyla anılmıştır. Trabzonspor'un müzesinde bulunan 10'dan fazla kupanın altında imzası olan Ahmet Suat Hoca fırtınanın tam gaz estiği yıllarda saha kenarında efsanevi futbolculara yön veren, onları yoğuran adamdır. Teknik adamlığın dışında Trabzonspor yönetimi ve teknik kadrolarına bir süre danışmanlık hizmeti vermiştir. Ahmet Suat Özyazıcı efsanesi ''Anadolu İhtilali'' esnasında adını tüm Avrupa'ya duyururmuş ve çok büyük saygı görmüştür.

efsane

ÖZKAN SÜMER
Trabzonspor'un hem geçilmez bir defans oyuncusu, hem şampiyonluklar yaşayan başkanı, hem de idealist bir başkanı oldu. Kulübün altyapısı dahil olmak üzere neredeyse tüm birimlerinde defalarca kez görev aldı. Özkan Sümer'in söylediği sözler, teknik direktörden yaşadığı anılar yeni nesil Trabzonsporlular arasında kulaktan kulağa yayıldı ve efsane gün be gün daha da popüler hale geldi. Trabzonspor Başkanlığı'ndan ayrılış sebebi, Trabzonspor'un ''onurlu'' misyonunun yapı taşlarından birisi oldu. Her dönem Trabzonspor başkanlığı için adı geçiyorsa, bunun sebebi camianın Özkan Sümer'e duyduğu sarsılmaz güvenden gelir.

efsane

ŞAMİL EKİNCİ
Trabzonspor'un gerçek Onursal Başkanı... Trabzonspor Başkanlığı yaptığı 6 yılda 4 şampiyonluk yaşadı. Nezaketi ve mütevaziliğiyle hep geri planda duran aslen Trabzonlu olmamasına bir Trabzonlu kadar Trabzonspor aşığı olan Şamil Başkan ''öldüğümde beni Boztepe'ye gömün'' demiş arkasından da ''tabi ki izin verirlerse'' diyip nezaketinden taviz vermemiştir. Trabzonspor'un en büyük başkanı Şamil Ekinci 1941 Kırşehir doğumludur ve Trabzon'a ilk ayak bastığı tarihin 1961 olması Şamil Başkan ve Trabzonspor'un yolunun kesişmesi anlamlandırmaktadır. Şamil Ekinci aynı zamanda ''öze dönüş'' projesinin de yılmaz savunucularındandır.

devam