haber
E-Bilet'e hayır!
E-Bilet'e hayır! - 15.04.2014


PASSOLİG NEDİR? NE DEĞİLDİR?

Tribünlere ve taraftar kimliğine yönelik olarak yasakçı ve baskıcı kafa yapısının en yeni ürünü olan ''E-Bilet Uygulaması'' yani ''Passolig'' 14 Nisan 2014 tarihinden itibaren hayata geçirildi.

Tüm takımların taraftarları ya da taraf olmadan sadece tribünde futbol izlemek izleyenler bundan böyle stadyumlara girebilmek için "Passolig" kartını almak mecburiyetinde...

''Teknolojiden yararlanma'', ''karaborsayı önleme'' gibi bahanelerle taraftarın gözünde ''sempatikleştirilmeye'' çalışılan bu uygulamanın perde arkasına baktığımızda amacın ve kurulmak istenen yapının çok farklı olduğunu anlamak güç değil.

Vira'yı yakından takip etmeyen, tanımayan ve ''karaborsa''  vs diyerek çamur atmaya kalkışacaklara, Vira Grubu'nun kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği tüm organizasyonları kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiğini, her sezon kombine kartlarını yine kendi imkanları ile aldığını hatırlatarak uygulamanın arka planında neler olduğunu paylaşalım;

Öncelikle Passolig kartı satın alınırken 15 - 25 (TS,GS,FB,BJK) TL + 5.5 TL kurye ücreti ve her bir müsabaka için biletlere tanımlanan 2 lira ek hizmet bedeli ödenecek. Ayrıca Çalık Grubu'nun sahibi olduğu Aktif Bank üzerinden gerçekleştirilen bu uygulamada açılış bedelleri her sezon başında arttırılacak ve bize ait olan bir ürünün yeniden bize satılması yetmiyormuş gibi taraftarlık olgusu tamamen ticari bir meta haline getirilecek.

Söz konusu bankanın Passolig'i satışa sunarken "KREDİ KARTI ÖZELLİĞİ BULUNAN" Passolig kartlarını da mecburi tutulan Passolig uygulaması adı altında taraftarlara satmaya çalışması, işin ticari boyutunun ve amacının ne olduğunu gözler önüne seren ayrı bir unsur.

E-Bilet uygulaması; taraftar kavramını müşteriye indirgemekle kalmayıp, tüm özlük-kimlik bilgilerimizi e-bilet sistemine kaydedip, biz taraftarları adeta fişlemektedir. Taraftarların organize olarak hareket etmesini engellemeyi amaçlamakla birlikte, genel olarak tribün kültürü ve taraftar kimliğini ortadan kaldırmayı hedef almaktadır.

Bundan önce meşale, pankart, konfeti ve deplasmana gitmek gibi tribünün en temel öğelerini ve haklarını yasaklayan zihniyet bugün de e-bilet ile tribünlerin karşısında...

Passolig tüm bunlarla kalmıyor "futbol izleyicisi" kavramını da ortadan kaldırıyor. Passolig alınırken verilen takım bilgisi nedeniyle maçına gitmeyi düşündüğünüz kulüp sizi stadyuma almama hakkına sahip...

Sözün özü, stadyumlarda yaşanan olayları bahane ederek hayata geçirilen ve önceliği tamamen ticari olan bu uygulama, tribünlerde ortak hareket etmeyi, tribün kültürünü ortadan tamamen kaldırmayı hedef almaktadır.

Durumu Trabzonspor üzerinden incelediğimizde ise, maalesef kulübümüzün mevcut yönetim anlayışı hepimizin malumu...Kulübümüz cezamız olmasına rağmen herkesten daha fazla duyarlı Passolig konusuna(!) Hemen her gün trabzonspor.org.tr üzerinden konuyla ilgili ballı kaymaklı, özendirici duyurular yapılıyor. 27 Nisan'da oynanacak ve Passolig mecburiyeti olan Gaziantepspor müsabakasına bayan taraftarlarımızın ilgisinin nasıl olacağını hepbirlikte göreceğiz.

Mevcut cezamız nedeniyle bu süreçte Trabzon'dan bu kartı alanların sayısı oldukça düşük bir sayıda kalacaktır fakat deplasman maçlarımıza gitmeyi düşünen taraftarlarımız mecburi tutulan bu kartı almazsa takımımızı deplasmanda maçlarında da izlemekten mahrum kalacak.

O şehirlerde yılda bir kere takımını görmeyi bekleyen taraftarlarımıza saygı duymakla beraber kalan maçlarda deplasman tribünlerimizin boş kalmasını arzu ediyor, Vira Grubu olarak düşündüğümüz deplasman organizasyonlarımızı da iptal ettiğimizi paylaşmak istiyoruz.

Umuyoruz, diğer takımların taraftarları da tribünleri tamamen bitirecek bu uygulamaya dahil olmayacak, stadyumlar boş kalacak ve yetkililer bu konuyu yeniden gözden geçirmek zorunda kalacaktır.

#ebiletehayır

VİRA
 


Bu haber 5700 kez okundu
Geliri koreografi organizasyonumuz için kullanılacak VİRA Atkılarının ilk etap ön satışını bugün itibariyle tamamladık.
Geliri koreografi organizasyonumuz için kullanılacak yeni VİRA atkısı için ön satışa başladık.
Kısa süre önce resmi kuruluş işlemlerini tamamladığımız derneğimiz için üyelik alımına başladık.
Başakşehir ile oynayacağımız müsabakada yeni yılın ilk koreografisini gerçekleştirmek için çalışmalara başladık.
Kulübümüz ne yazık ki son iki dönemdir tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Hem ekonomik hem de sportif açıdan karşı karşıya kaldığımız tablo uzun yıllar boyunca mücadele etmemizi gerektirecek bir noktaya ulaşmış durumda.
3 Temmuz 2011’de başlayan süreçte, söz konusu şike eylemleri tespit ve ispat edilmesine; UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi kararlarıyla 2011’de şike yapıldığı kesinleşmiş olmasına karşın kulübümüzün hakları teslim edilmemiş, suç cezasız bırakılmıştır.
SAYFA
<<1 - 2 - 3 - 4 - 5>>