haber
YAŞAMAYA DAİR / 22 Ekim Çarşamba
YAŞAMAYA DAİR / 22 Ekim Çarşamba - 21.10.2014


Genco Erkal’ın Nazım Hikmet tutkusunun yeni ürünü olan Yaşamaya Dair adlı müzikli gösterisi, Karadeniz turnesinde. Genco Erkal ve Tülay Günal’ın performanslarıyla herkesi kendine hayran bıraktığı, piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen “Yaşamaya Dair” Ordu, Samsun, Trabzon ve Rize’de sahnelenecek.

Dev Kadro

Oyunda Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”da; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Yüksel Aymaz’ın, koreografisini Sernaz Demirel’in yaptığı oyunda; şarkılara Yiğit Özatalay piyanosuyla, Deniz Doğangün de viyolonseliyle eşlik ediyor.

Karadeniz Nazım’ı Soluyacak

Ağırlıklı olarak ozanın Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım’a olan tutkusunu anlatan, daha sonra sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak yaşamından izlenimlerle noktalanan oyun Trabzon ve Rize’de izleyici ile buluşacak.


Kadro:
Uyarlayıp Yöneten: Genco Erkal
Giysi Tasarım: Özlem Kaya
Işık Tasarım: Yüksel Aymaz
Koreografi: Sernaz Demirel
Piyano:Yiğit Atalay
Violensel: Deniz Doğangül
Fotoğraf: Burcu Yetiş
Oyuncular:
Genco Erkal
Tülay Günal

22 Ekim – Çarşamba
Yaşamaya Dair – Trabzon
Trabzon Devlet Tiyatrosu 20:30

23 Ekim – Perşembe
Yaşamaya Dair – Rize
Rize Kültür Merkezi 20:30


Bu haber 4246 kez okundu
Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği "Kalandar Soğuğu" filmi Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçildi.
Yapımcılığını Ntc Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini Cem Tabak’ın yaptığı Seni Seven Ölsün Sinema Filminde...
Karadeniz'de onlarca HES ile derelerimiz kururken, canlı yaşamı yok edilirken, madenle cennet bahçeleri talan edilirken...
Yalı Mahallesi'nin isminin eski ismi olan Faroz Mahallesi olarak değiştirilmesiyle ilgili imzalı halk oylaması süreci başladı.
“Kalandaris kulandaris Erkek uşak dişi buzak Ver Allah ver Dolsun bucak”
Gazeteci ve yazar Uğur Biryol'un Kazım Koyuncu'nun aramızdan ayrılışının 10. yılında hazırladığı Kazım'ın Sevdası isimli kitap çalışması ile ilgili imza günü ve söyleşi için Trabzon'a geliyor. Vokal Kitabevi ve Kafe'de Kazım'ı sevenlerle buluşmaya hazırlanan Biryol, bu süreçte kitabın oluşumun sürecini ve Kazım'ı anlatacak... Etkinlik 27 Aralık Pazar günü saat 18.30'da gerçekleştirilecek.
SAYFA
<<1 - 2 - 3 - 4 - 5>>